Προσθετικής Χειρουργικής Στυτικής δυσλειτουργίας

Επιδημιολογικά στοιχεία και αίτια

Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που επηρεάζει εκατομμύρια άνδρες. Μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία και σε κάθε στιγμή στη σεξουαλική ζωή του άνδρα. Ο μύθος της στυτικής δυσλειτουργίας ότι είναι ”νόσος” του ηλικιωμένου άνδρα έχει τελικά καταρριφθεί. Η διαταραχή της στύσης είναι πρόβλημα του άνδρα, επηρεάζοντας αρνητικά τα ζευγάρια και τις οικογένειες.

Το Τμήμα Προσθετικής Χειρουργικής της Animus- Κυανούς Σταυρός, εφαρμόζει μια από τις πλέον επιτυχημένες θεραπευτικές μεθόδους για τη διαταραχή της στύσης, εκείνη της χειρουργικής εμφύτευσης πεϊκών προθέσεων μεταβλητής σκληρότητας σαν τη μοναδική ολοκληρωμένη λύση στους άνδρες στους οποίους άλλες θεραπείες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 άνδρες παρουσιάζουν πρόβλημα μικρού, μετρίου ή σοβαρού βαθμού στυτικής διαταραχής μεταξύ των ηλικιών 30 - 70 ετών. Τα ποσοστά κυμαίνονται από 4 - 40%. Πρέπει να τονισθεί ότι τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας είναι 75% οργανικά, 20% ψυχογενή και 5% αγνώστου αιτιολογίας.

Αντικείμενο της προσθετικής χειρουργικής

Απευθύνεται σε όλους τους άνδρες στους οποίους η χορήγηση φαρμάκων (χάπια, ενέσεις) αποτυγχάνει, αντενδείκνυται, είτε εγκαταλείπεται.

Επιστροφή στο στάδιο χάλασης

Πιέζοντας τη βαλβίδα επιστροφής με σταθερή συνεχή πίεση, το πέος επιστρέφει στο στάδιο της χάλασης.

Περιγραφή της πεϊκής πρόθεσης

Το είδος αυτό της πεϊκής πρόθεσης προσφέρει την πλέον αξιόπιστη μέθοδο αποκατάστασης της σεξουαλικής λειτουργίας. Είναι αποτέλεσμα προηγμένης μηχανικής και ιατρικής έρευνας.

Αποτελείται από τέσσερα τμήματα:

  • δύο κυλίνδρους
  • μια μικρή αντλία
  • μια δεξαμενή

Όταν η πρόθεση εμφυτεύεται είναι εξολοκλήρου εντός του σώματος και παραμένει εντελώς αόρατη. Η πεϊκή πρόθεση μιμείται τα χαρακτηριστικά μιας φυσιολογικής στύσης. Αντί η καρδιά να αντλεί το αίμα στο πέος, η αντλία της πρόθεσης όταν πιέζεται επαναλαμβανόμενα μεταφέρει το υγρό του συστήματος (φυσιολογικός ορός) από τη δεξαμενή μέσα στους πεϊκους κυλίνδρους. Καθώς οι κυλίνδροι γεμίζουν, αναπτύσσεται η στύση η οποία μπορεί να διατηρηθεί όσο χρόνο επιθυμούμε.

Πρόκληση της στύσης

Πιέζοντας την αντλία ελαφρά μερικές φορές, με το δείκτη και τον αντίχειρα, επιτυγχάνεται η στύση. Οι διογκούμενες, μεταβλητής σκληρότητας πεϊκές προθέσεις εξακολουθούν να κρατούν τα σκήπτρα, τα τελευταία 15 χρόνια στη ριζική θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

Η προσθετική χειρουργική σε ομάδες ανδρών με σοβαρές καρδιοαγγειακές βλάβες, όπως άνδρες με ιστορικό by - pass, εμφράγματος, ασταθή στηθάγχη, καρδιακές αρρυθμίες, εγκεφαλικά επεισόδια, που λαμβάνουν νιτρώδη φάρμακα κ.λ.π. αποτελεί τη μόνιμη θεραπεία ασφαλούς sex, απαλλαγμένη από τις σοβαρές συστηματικές παρενέργειες των φαρμάκων. Επίσης σε άνδρες με βαριά οργανική βλάβη στύσης, όπως διαβητικοί, καπνιστές, υπερχοληστεριναιμικοί, παραπληγικοί ή άνδρες που υπέστησαν ριζική προστατεκτομή και υπεβλήθησαν σε ακτινοθεραπεία, η χειρουργική δίνει τη μόνιμη λύση.

Χειρουργική διαδικασία

Η επέμβαση εκτελείται διαμέσου μιας μικρής τομής δύο εκατοστών περίπου, στο σημείο όπου το πέος ενώνεται με την κοιλότητα του οσχέου (το δέρμα που καλύπτει τους όρχεις). Η επέμβαση διαρκεί 45 - 60 λεπτά με επισκληρίδιο ή γενική αναισθησία (από τη μέση και κάτω). Η όλη διαδικασία απαιτεί νοσηλεία μιας μέρας.

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της προσθετικής χειρουργικής είναι τα εξής:

  • Δεν επηρεάζεται ο οργασμός, η εκσπερμάτωση και η φυσιολογική αίσθηση του πέους.
  • Η πρόθεση είναι αόρατη στη φάση χάλασης του πέους.
  • Η στύση πραγματοποιείται αυτόματα οποτεδήποτε και για όση διάρκεια επιθυμεί ο άνδρας.
  • Η σεξουαλική επαφή γίνεται χωρίς προγραμματισμό.
  • Τα ποσοστά της σεξουαλικής ικανοποίησης ξεπερνούν το 95%.
  • Η μηχανική αξιοπιστία της πρόθεσης αγγίζει το 95% με πολιτική lifetime guarantee replacement από την κατασκευάστρια εταιρεία.
  • Αποκαθιστά το συναισθηματικό και φυσικό προφίλ του άνδρα στο υψηλότερο επίπεδο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία εξωτερικών ιατρείων της Animus-Κυανούς Σταυρός ώστε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού στο Ουρολογικό-Ανδρολογικό ιατρείο.